Paardenmassage

 

Sportmassage is een hands-on techniek die zich richt op de spieren, pezen, ligamenten, slijmbeurzen en bindweefsel (fascia) van het paard. Door middel van massage worden blokkades opgespoord en indien mogelijk verholpen. Tijdens een massage wordt het hele paard behandelt. De massage stimuleert de bloedtoevoer richting de spier en verhoogd de afvoer van afvalstoffen. De spieren krijgen meer lengte en gewrichten worden gemobiliseerd. Het paard krijgt meer bewegingsvrijheid waardoor zijn balans en coördinatie zal verbeteren.  

Voor elk ras, voor elke leeftijd, voor paarden die aan de hand gewerkt worden of tijdens het zadelmak maken, voor elke discipline en voor elk opleidingsniveau,  een massage van Silvermoon Hands for Horses kan ondersteuning bieden voor elk paard. . 

 

Ter preventie

Een preventieve behandeling  geeft inzicht in de fysieke en psychische gesteldheid van het paard en het functioneren van zijn bewegingsmechanisme op dat moment.  Het paard leert hoe zijn lijf functioneert, waardoor hij er bewuster en beter gebruik van kan maken.  Dit zorgt voor een betere en snellere spierontwikkeling.

 

Periodiek

Bij een regelmatige behandeling ken ik uw paard en kan er direct ingespeeld worden op kleine veranderingen in het lijf zodat spiergerelateerde problemen voorkomen kunnen worden. Door paarden periodiek een sportmassage te geven blijven ze extra soepel in hun lijf en krijgen ze de kans om zowel fysiek als mentaal op juiste wijze te groeien.

 

Bij klachten zoals:

  • moeite met stelling en buiging 
  • staken in de overgangen
  • moeite met verruimen of verzamelen 
  • de galopwissel naar 1 kant niet willen doen
  • traag aan het been zijn
  • op de sprong altijd naar links of rechts uitslaan
  • moeite met het strekken van de hals
  • onregelmatigheid
  • niet gepoetst willen worden of heftige reacties geven met opzadelen 
  • humeurig zijn of geen plezier beleven aan het rijden 

 

Tijdens revalidatie

Tijdens revalidatie kan sportmassage helpen om de spieren in betere conditie te houden. Het verbetert de bloedcirculatie waardoor er een beter herstel van blessures of ziektes plaats vindt. Na afloop van de revalidatieperiode kan het traingingsschema weer sneller opgepakt worden. 

Revalidatie trajecten worden altijd ingezet in overleg met de behandeld dierenarts en als daar aanleiding toe is in afstemming met de trainer, hoefsmid,  zadelmaker of andere specialist. Door samen te werken kan een zo optimaal mogelijk resultaat behaald worden.

 

Voor paarden met stress

Stress kan zowel psychische als fysieke klachten veroorzaken. Massage zorgt voor ontspanning. Een paard, welke in een goede fysieke conditie verkeert, zal psychisch  ook beter functioneren. Het paard zal zich zichtbaar beter voelen en meer vertrouwen krijgen.

 

Bij oudere paarden

Om oudere paarden fit en soepel te houden is massage een zeer welkome aanvulling.