Reacties

Robin van Lierop
4 jaar geleden

Sportpaarden zijn in mijn ogen atleten! Ze moeten in hun ontwikkeling zo goed als mogelijk is, begeleid worden. Door dagelijkse arbeid onder het zadel waarin afwisseling centraal staat, is de combinatie met een goede sportmassage een absolute must! Monique voelt middels haar massage en daar waar nodig aanvullende technieken exact aan waar de paarden verbeterd moeten worden in o.a. hun spierspanning & balans. Op deze manier kunnen we samen voorkomen dat paarden problemen krijgen in hun lichaam. Een paard in de groei die getraind word, kan door allerlei factoren moeite krijgen in het lijf. Ook door bijvoorbeeld een glij partij in de weide of tijdens het vast rollen in de box, sluipen er dingetjes in. Door middel van de massages zijn we dit soort problemen voor! Ook als ruiter doe je je best om zo veel mogelijk in evenwicht en balans te zijn op je paard. Maar ieder mens heeft een links/rechts verschil en als men daar niet 100% van bewust is, word een paard dat je langer traint na alle waarschijnlijkheid ook scheef. Dit kan zo tijden doorgaan tot je een probleem of zelfs een blessure ontwikkeld. Dat wil je niet! Dus ook nu is het fijn om van Monique te horen waar een paard verbeteren kan in het lichaam, zodat ik mijn training hierop kan aanpassen. Al mijn paarden (van 4 jaar en zadelmak tot Grand Prix) worden eens per zoveel weken gemasseerd door Monique en waar nodig sommige dieren vaker aaneengesloten. Ik kan zeggen dat het een absolute aanrader is voor je paard, maar ook een eye opener voor jezelf als ruiter.! We willen toch per slot het beste uit ons zelf en ons paard halen?????!!!!

Olga Boucher
4 jaar geleden

Doordat ik een keer een paardenmassage heb gewonnen met mijn paard Feloek la Haya kwam ik in contact met Monique. Zelf heb ik verschillende paarden opgeleid naar en gereden in de Grand Prix en rijd ik deze zomer met mijn zelfgefokte Houdini la Haya mee in het Wereldkampioenschap Jonge Dressuurpaarden in Ermelo. Verder ben ik in 1999 afgestudeerd in Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen dus ik weet best veel van het bewegingsapparaat en de inspanningsfysiologie, maar dan bij mensen. Al mijn kennis neem ik iedere dag natuurlijk mee in de training van mijn paarden. Toch wordt je zelf ook wel eens een beetje blind voor je eigen paarden, of ben je soms iets teveel gefocussed op de technische oefeningen uit de dressuur en is het goed als iemand anders dan je trainer ook eens naar je paard kijkt. Het is heel fijn samenwerken met Monique en ze neemt er echt de tijd voor om je paard helemaal onder de loep te nemen en evt. spierblokkades weg te nemen, alles altijd met veel rust en een engelengeduld. Zo'n behandeling van je paard maakt mij dan ook weer even extra bewust van hoe belangrijk gezonde spieren zijn voor de sport!!! Ze geeft je goede tips mee waar je zelf aan kan werken met je paard om hem of haar in een optimale fysieke conditie te krijgen. Ik kan Monique van harte aanbevelen aan iedereen die zijn/haar paard een gezond en soepel bewegingsapparaat gunt!!!

Nikki Albers
4 jaar geleden

Ik ben zeer tevreden over hands for horses. Ze weet wat ze doet en neemt alle tijd voor jou en je paard.
Ze laat mijn paard tot rust komen en laat mijn merrie echt 1.5u genieten van haar fantastische behandeling. Ze geeft tussendoor aan wat ze voelt/doet en geeft advies. Ze behandelt mijn merrie al vanaf dat ze 3 jaar is en ben altijd weer super blij als ze langs geweest is. Aanrader dus!

Reactie plaatsen