Reacties

Marloes
10 maanden geleden

Er bestaan mensen met een gouden randje. En Monique is zo'n persoon. Al langere tijd mogen mijn paard en ik delen in haar kennis en kunde. Mijn friese merrie die al weet wat er gaat gebeuren zodra Monique de stal binnenloopt, gaat er altijd helemaal voor staan en durft zich helemaal over te geven. Dit durven overgeven komt dan ook door de benaderingswijze van Monique die alles met rust, respect en in het hier en nu aanpakt. Hierbij kijkt ze continue naar de signalen die het paard geeft en anticipeert hierop. Ook als eigenaar ben je actief betrokken in de uitleg die Monique geeft en het samenspel dat ontstaat in de dingen die jij aan je paard merkt, dit is enorm leerzaam. Wat er voor mij uitspringt? Monique haar enorme oog voor detail, in grotere dingen maar vooral in de hele kleine subtiele veranderingen. Monique is van onschatbare waarde voor mij en mijn paard waarbij behaalde resultaten ook zeker aan Monique te danken zijn.

Lotte Sanders
10 maanden geleden

Monique masseert al jaren al mijn paarden ter preventie, maar ook wanneer ik iets zie of voel tijdens de trainingen van mijn paarden. Doordat Monique mijn paarden preventief behandeld, weten we precies wanneer iets teveel is geweest kwa trainingen of wanneer een deel in de bespiering achter blijft. Het is heel fijn om zo doelgericht te kunnen trainen. Mijn merrie was nog nooit gemasseerd geweest en moest erg wennen aan de aanrakingen. Monique neemt hiervoor alle tijd en inmiddels laat mijn merrie Monique precies weten waar ze het op dat moment nodig heeft om gemasseerd te worden. Monique is voor de paarden heel laagdrempelig benaderbaar en zal nooit over de grens van het paard gaan. Ik kan genieten van het contact, de rust, geduld en het respect dat Monique voor mijn paarden heeft tijdens de behandelingen. Ook het sparren over bepaalde oefeningen, tonus van spieren en cassusen waar ik tegen aan loop als trainer is altijd heel interessant.

Bedankt voor Alles Monique

Robin van Lierop
4 jaar geleden

Sportpaarden zijn in mijn ogen atleten! Ze moeten in hun ontwikkeling zo goed als mogelijk is, begeleid worden. Door dagelijkse arbeid onder het zadel waarin afwisseling centraal staat, is de combinatie met een goede sportmassage een absolute must! Monique voelt middels haar massage en daar waar nodig aanvullende technieken exact aan waar de paarden verbeterd moeten worden in o.a. hun spierspanning & balans. Op deze manier kunnen we samen voorkomen dat paarden problemen krijgen in hun lichaam. Een paard in de groei die getraind word, kan door allerlei factoren moeite krijgen in het lijf. Ook door bijvoorbeeld een glij partij in de weide of tijdens het vast rollen in de box, sluipen er dingetjes in. Door middel van de massages zijn we dit soort problemen voor! Ook als ruiter doe je je best om zo veel mogelijk in evenwicht en balans te zijn op je paard. Maar ieder mens heeft een links/rechts verschil en als men daar niet 100% van bewust is, word een paard dat je langer traint na alle waarschijnlijkheid ook scheef. Dit kan zo tijden doorgaan tot je een probleem of zelfs een blessure ontwikkeld. Dat wil je niet! Dus ook nu is het fijn om van Monique te horen waar een paard verbeteren kan in het lichaam, zodat ik mijn training hierop kan aanpassen. Al mijn paarden (van 4 jaar en zadelmak tot Grand Prix) worden eens per zoveel weken gemasseerd door Monique en waar nodig sommige dieren vaker aaneengesloten. Ik kan zeggen dat het een absolute aanrader is voor je paard, maar ook een eye opener voor jezelf als ruiter.! We willen toch per slot het beste uit ons zelf en ons paard halen?????!!!!

Olga Boucher
4 jaar geleden

Doordat ik een keer een paardenmassage heb gewonnen met mijn paard Feloek la Haya kwam ik in contact met Monique. Zelf heb ik verschillende paarden opgeleid naar en gereden in de Grand Prix en rijd ik deze zomer met mijn zelfgefokte Houdini la Haya mee in het Wereldkampioenschap Jonge Dressuurpaarden in Ermelo. Verder ben ik in 1999 afgestudeerd in Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen dus ik weet best veel van het bewegingsapparaat en de inspanningsfysiologie, maar dan bij mensen. Al mijn kennis neem ik iedere dag natuurlijk mee in de training van mijn paarden. Toch wordt je zelf ook wel eens een beetje blind voor je eigen paarden, of ben je soms iets teveel gefocussed op de technische oefeningen uit de dressuur en is het goed als iemand anders dan je trainer ook eens naar je paard kijkt. Het is heel fijn samenwerken met Monique en ze neemt er echt de tijd voor om je paard helemaal onder de loep te nemen en evt. spierblokkades weg te nemen, alles altijd met veel rust en een engelengeduld. Zo'n behandeling van je paard maakt mij dan ook weer even extra bewust van hoe belangrijk gezonde spieren zijn voor de sport!!! Ze geeft je goede tips mee waar je zelf aan kan werken met je paard om hem of haar in een optimale fysieke conditie te krijgen. Ik kan Monique van harte aanbevelen aan iedereen die zijn/haar paard een gezond en soepel bewegingsapparaat gunt!!!

Nikki Albers
4 jaar geleden

Ik ben zeer tevreden over hands for horses. Ze weet wat ze doet en neemt alle tijd voor jou en je paard.
Ze laat mijn paard tot rust komen en laat mijn merrie echt 1.5u genieten van haar fantastische behandeling. Ze geeft tussendoor aan wat ze voelt/doet en geeft advies. Ze behandelt mijn merrie al vanaf dat ze 3 jaar is en ben altijd weer super blij als ze langs geweest is. Aanrader dus!

Reactie plaatsen