Werkwijze

Met respect en vertrouwen worden behandelingen in samenwerking met paard en ruiter uitgevoerd. Een behandeling kan incidenteel of periodiek plaats vinden, maar wordt altijd uitgevoerd met een bepaald doel. De wijze van behandelen en de technieken die ingezet worden zijn bij elk paard anders omdat deze afgestemd worden op de behoeftes en mogelijkheden van het paard en de wensen van de eigenaar. 

 

Ik begin altijd met de kennismaking van het paard door middel van palpatie. De palpatie geeft mij informatie over de spiertonus, het bindweefsel, de temperatuur, de tastgevoeligheid en het karakter van het paard. Hierna begint de behandeling. Een massage begint met de opwarming van de spieren. Als er een blokkade in een spier zit kan deze niet goed meer kan functioneren en zullen andere spieren de functie overnemen. Het paard gaat compenseren. Met massage kan ik de vicieuze cirkel van compenseren doorbreken. Ik stimuleer de doorbloeding van de spieren waardoor opgehoopte afvalstoffen beter worden afgevoerd en blokkades worden opgeheven. De spierspanning zal daardoor afnemen en het paard krijgt meer bewegingsvrijheid . Zijn balans en coördinatie zal verbeteren. Tijdens de behandeling zet ik verschillende massagetechnieken in en indien wenselijk combineer ik deze met een Cranio Sacraal behandeling. Ik masseer intuïtief en maak veelvuldig gebruik van fascia release technieken .    

In mijn behandeling houd ik vanzelfsprekend rekening met de leeftijd en het opleidingsniveau van het paard. Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van de ondersteunde eigenschappen van de etherische oliën van het merk Young Living.

 

Afhankelijk van de aanleiding voor de behandeling kan één massage zowel fysiek als psychisch al veel voordeel opleveren voor het paard. Er wordt altijd om terugkoppeling gevraagd, hierbij wordt het effect van de massage op het paard in kaart gebracht. Naar aanleiding van de mate van verbetering wordt er aan de hand van de wensen van de klant en de behoeftes van het paard een mogelijk vervolgtraject in gang gezet. 

Let op: wanneer de oorzaak van een mogelijke klacht niet spier gerelateerd blijkt te zijn zal ik doorverwijzen naar een andere specialist. 

 

De behandeling vindt bij voorkeur plaats in de eigen vertrouwde omgeving. Het is van belang dat het paard droog en schoon is en dat afleiding tot een minimum beperkt is. Een behandeling duurt gemiddeld 1,5 uur. Na de behandeling dient het paard ongeveer 10 minuten aan de hand gestapt te worden.